Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výzva k rezignaci poslance O. Benešíka (KDU-ČSL)

18. 8. 2022

Vyzývám Mgr. Ondřeje BENEŠÍKA (KDU-ČSL) k okamžitému složení mandátu poslance PS PČR. Důvodem je jeho účast na přípravách a provedení podvodných (falešných, fiktivních) oslav údajného 700. výročí nejstarší písemné zmínky o obci Strání na Uherskobrodsku, v níž jmenovaný politik v letech 2010-2014 vykonával funkci starosty. K tomuto trestuhodnému a zároveň politováníhodnému činu, pro který má náš trestní zákoník dvě ustanovení (§ 209 podvod, § 329 zneužití pravomoci úřední osoby), došlo v roce 2018, krátce před komunálními volbami. Jednalo se tudíž o politicky motivovaný protiprávní skutek.

Ačkoliv od té doby uplynuly již čtyři roky, až do dnešního dne ani poslanec O. Benešík, ani spolupachatelé této trestné činnosti nenašli v sobě špetku slušnosti, aby se za svůj hanebný a bezprecedentní čin omluvili svým spoluobčanům a natrvalo zmizeli ze svých veřejných funkcí. Dřepí v nich i nadále, i když je zřejmé, že se podíleli na evidentní lumpárně, pro niž nemám jiného označení než „prasárna“. Ono 700. výročí údajné nejstarší písemné zmínky o této obci totiž podle autentických písemných dokumentů připadá až na rok 2053!

Na výše uvedené skutečnosti jsem starostu obce A. Popelku i členy zastupitelstva (včetně poslance O. Benešíka) upozornil již několik dní před oněmi naplánovanými oslavami, a to na zasedání obecního zastupitelstva dne 27. 6. 2018. Celé zastupitelstvo vědělo, že obec žádné takové výročí nemá. Přesto zdejší komunální politici tyto „oslavy naoko“ uskutečnili. Je to jako ve špatném filmu. Nikdo z těchto pachatelů dodnes nepřijal politickou odpovědnost za evidentní podvod a zneužití úřední moci, jehož se dopustili při výkonu mandátu obecního zastupitele. (Těsně před uplynutím promlčecí doby jsem dne 15. 6. 2021 na všech 15 zastupitelů této obce podal trestní oznámení.)

Ještě v této chvíli, kdy sepisuji předmětnou výzvu k rezignaci, se tito lidé s podivnou morálkou stále chovají jako „hrdinové“, kteří pro svou obec konají jen samé dobré skutky. Pouze tento se jim jaksi nepovedl. Motivace jejich chování je prostá a vcelku pochopitelná: snaží se udržet u dobře placených koryt. Ve fabrice u soustruhu by si tolik peněz nevydělali. Přitom ani jeden z nich si nepřipouští, že právě tímto odporným počínáním vrhají to nejhorší světlo na práci všech slušných a poctivých starostů – napříč celou republikou. Asi by se slušelo otázat se některého z těch 6 tisíc starostů, zda by se s něčím takovým ztotožnili.

Blíží se opět další komunální volby, jež jsou pro tyto podvodníky novou příležitostí, jak oklamat naivní a důvěřivé voliče, kteří o jejich trestné činnosti dosud nevědí. Proto agresivita některých viníků tohoto podvodu z roku 2018, kteří se bojí, že by přece jen mohli skončit ve vězení (např. O. Benešíkovi hrozí až osm let odnětí svobody), den ode dne narůstá. Strach z nich činí monstra schopná čehokoliv.

Po několika letech soustavného pomlouvání mezi spoluobčany obce Strání, jakož i hrubého osobního napadání na internetu (včetně psaní vulgárních komentářů pod mými články), přišla v těchto dnech doslova „pecka“. Vrcholem dosavadní agresivity ze strany poslance O. Benešíka vůči mé osobě se staly sprosté nadávky, které tento politik vykřikoval na ulici před mojí chalupou v obci Strání dne 11. 8. 2022.

Netřeba vysvětlovat, že se jedná o otevřený projev „fašismu“, jenž se u nás v posledních týdnech začíná nebezpečně rozmáhat a zamořovat veřejný prostor. Zdaleka nejde jen o hrubé narušování volebních mítinků expremiéra A. Babiše. Jedná se i o další projevy hulvátství, netolerance a šíření pogromistických nálad. Tyto skutečnosti nelze přecházet jen tak mávnutím ruky a ignorovat je, jak to činí slabý a neschopný premiér P. Fiala. Je třeba to nemilosrdně trestat a pachatele veřejně pranýřovat. Jinak se ocitneme ve stejné situaci, do níž se dostalo Německo těsně před nástupem vůdce NSDAP A. Hitlera k moci (1933).

Před těmito nebezpečnými tendencemi musím varovat nejen jako občan tohoto státu, nýbrž i jako publicista, profesionální historik a osoba pronásledovaná minulým režimem z politických důvodů. Zdá se, že poslanec O. Benešík si neuvědomil, že veřejnou osobou zůstává v každé situaci, dokonce i po požití 10 piv a půl litru slivovice. Škoda jen, že mu to jeho rodiče, kteří jsou mými vrstevníky, včas nedokázali vysvětlit. Co naplat: svého synáčka špatně vychovali a v jeho 46 letech to již nenapraví! Jak říká jedna lidová moudrost: Ohýbej stromek, dokud je mladý!

Jelikož nelze vyloučit, že O. Benešík, ale i spolupachatelé zmíněného podvodu z roku 2018 budou znovu kandidovat v komunálních volbách, vyzývám tyto osoby nejen k okamžité rezignaci na jejich dosavadní mandát obecního zastupitele, nýbrž i k tomu, aby se vzdali své účasti v nadcházejících volbách, jež se mají konat v měsíci září letošního roku. K tomu je zapotřebí, aby buď sami za sebe, nebo hromadně jako skupina zastupitelů oznámili tuto skutečnost Ústřední volební komisi v Praze, jež zařídí vše potřebné k tomu, aby jejich případné hlasy nebyly započteny do konečných výsledků voleb.

Kromě O. Benešíka, jenž je zároveň i poslancem PS PČR, se tato výzva k rezignaci týká rovněž níže uvedených osob bývalých zastupitelů obce Strání z let 2014-2018: Antonín Popelka, starosta (Nestraníci); Antonín Bruštík, 1. místostarosta (ODS); Ing. Antonín Reňák, 2. místostarosta (KDU-ČSL); Antonín Zámečník (ODS); David Čermák (Nestraníci); Mgr. Hynek Horňáček, člen rady (ODS); Mgr. Ondřej Benešík (KDU-ČSL); Vítězslava Kubíčková (KDU-ČSL); Mgr. David Smetana, člen rady (KDU-ČSL); MUDr. Vladimír Luzar (Nestraníci); Mgr. Anna Mimochodková (Sdružení nezávislých kandidátů); Karel Gryc (KSČM); Ing. Martin Havlík, MBA, MSc. (Sdružení nezávislých kandidátů); Ing. Daniel Sedlecký (ČSSD); Mgr. Jan Jankových (Spravedlnost a pravda občanům). [Tyto osoby vzešly z voleb do obecního zastupitelstva, které se konaly ve dnech 10.-11. 10. 2014.]

Na závěr snad jen toto konstatování: Vůči zlu je třeba se postavit včas a čelem. Zítra již může být na všechno pozdě.

16. 8. 2022

PhDr. Rostislav Janošík,

historik, pedagog, nezávislý publicista a šéfredaktor „SN na internetu“, účastník III. odboje a odporu proti komunistickému režimu

─────

Čtenáře, kteří o „kauze Strání“ dosud neslyšeli, odkazuji na články zveřejněné na toto téma od roku 2018 dodnes (viz odkazy):

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-7-2022/rozmohl-se-nam-tu-koalicni----kanibalismus----.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-10-2021/ondrej-benesik--politik-se-spatnou-povesti.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-9-2020/lidovec-o.-benesik-uz-zase-nekam-kandiduje--.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-8-2020/dalsi----epochalni----udalost-ve-strani-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-8-2020/tonouci-j.-cunek-se-chyta-kazdeho-stebla---.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-7-2019/zacneme-si-rikat-pravdu-.html

http://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-9-2018/700-let-obce-strani--1.-cast------phdr.-rostislav-janosik.html

http://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-9-2018/700-let-obce-strani--2.-cast------phdr.-rostislav-janosik.html

http://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-2-2019/700-let-obce-strani--3.-cast------phdr.-rostislav-janosik.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-11-2019/proc-starostove-kdu-csl-nepecuji-o-dedictvi-predku-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-1-2022/politici-kdu-csl-schvalovali-nasili-na-z.-caputove-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-5-2019/kterak-lidovci-a-socialiste-kolaborovali-s-ksc--1.-cast-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-10-2021/kterak-lidovci-a-socialiste-kolaborovali-s-ksc--2.-cast-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-4-2022/po-nohavicovi-zakazali-i-cajkovskeho---1.-cast-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-6-2022/po-nohavicovi-zakazali-i-cajkovskeho---2.-cast-.html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář