Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slušní lidé odcházejí, presstituti zůstávají…

12. 11. 2021

Situaci v České televizi (ČT), která je všechno, jen ne „veřejnoprávní“, sleduji na stránkách SN již řadu let. Kromě zcela nepřijatelných poměrů v redakci zpravodajství ČT, kterou si „zprivatizovalo“ pár namistrovaných frajírků z generace „Husákových dětí“ (je to ten nejhorší politický a lidský „odpad“, jaký u nás máme) a jejich „kámošek“, jsem v poslední době obzvláště kritizoval soustavnou manipulaci s historickými fakty, a to jak ve zpravodajských relacích, tak i v pořadu „Historie.cs“.

Tento pořad zcela znehodnotil normalizační poskok soudruha J. Zelenky, který už měl být dávno z televize vyhozen – P. Čech. Zmíněný rádoby „historik“ dokázal znechutit i poslední zbytky televizních diváků kdysi oblíbeného pořadu, který úspěšně dlouhá léta moderoval respektovaný novinář V. Kučera.

ct--p.-dvorak.jpg

Plakat nad rozlitým mlékem by nemělo žádný smysl, protože v záchranu tohoto pořadu jsem již přestal věřit. Třebaže se současné moderátorky, M. Koldinská a B. Půtová, snaží, škody, způsobené P. Čechem, se již napravit nedají. Jsem proto rád, že i tento nepoučitelný diletant po tříletém pokusu o „znásilnění“ tohoto historického pořadu konečně pochopil, že z něho nikdy skutečný historik nebude, a proto se raději vrátil k „formátu“, na nějž byl léta zvyklý (na víc nemá) a který mu docela obstojně jde. Jenom nic nevymýšlet vlastní, děravou hlavou!

Kriticky, ale objektivně musím uznat, že moderováním pořadu typu „Zlatá dvacátá“ (je to taková historická „limonáda“ pro nezasvěcené) nadělá tento vysloužilý, normalizační, ekonomický redaktor daleko méně škody, než kdyby se i nadále „montoval“ do historie, které nerozumí.

─────

Důvod, proč jsem se rozhodl znovu komentovat neudržitelné, ba alarmující, poměry v ČT, je prostý. Tím je odchod, byť deklarovaný jako „neplacené volno“, oblíbené televizní moderátorky Lindy Bartošové. Po D. Písařovicové a T. Drahoňovském je to další odchod úspěšné a populární redaktorky zpravodajství ČT.

Třebaže jsem v minulosti pár kritických slov pronesl i na adresu těch dvou posledně jmenovaných, nebylo to kvůli jejich profesionalitě, kterou jsem nikdy nezpochybňoval, ale kvůli konkrétním chybám (faktografickým) a pokleskům, jichž se mohli vyvarovat. Ale jak už to tak bývá, „žáby na prameni“ zůstávají, kdežto ti, kteří se potřebují nadechnout čerstvého vzduchu v té televizní zatuchlině (= smrádku) a napít čisté vody, raději odcházejí. Co jiného jim taky zbývá, že ano?

Přiznám se, že L. Bartošová vždy patřila k mým favoritkám, a to nejen proto, že je to atraktivní blondýnka (nikoli hloupá, jak by si někdo mohl myslet), ale rovněž z toho důvodu, že vždy odváděla perfektní práci a nehrála si na „paní velkomožnou“, jako např. arogantní a domýšlivá eurosvazačka S. Witowská, která původní profesí ani není novinářkou. Tuto redaktorku jsem před necelými dvěma lety kritizoval za její účast v nechutné, dehonestační kampani „Válková-Urválek“.

Sledovat v posledních měsících televizní zpravodajství znamenalo, že se dotyčný divák musí obrnit nadměrnou trpělivostí, ale i pochopením pro to, že nikdo se nemůže mýlit úmyslně a tyto lži šířit ve veřejném prostoru, třebaže život okolo nás svědčí o pravém opaku. Z ČT se postupně stala hlásná trouba nejrůznějších dezinformací, vědomých lží, „upravených pravd“ a soustavné ideologické indoktrinace. Na tom všem se podílejí především nadstandardně placení redaktoři zpravodajství ČT.

Až se poměry po nedávných volbách uklidní, bude nutno zjednat pořádek i ve vysílání České televize. Tak, aby se stala skutečně „veřejnoprávní“ institucí. Politické přemety a kotrmelce některých současných redaktorů a televizních „všeználků“ dosáhly svého vrcholu: mají odpudivou a celkově nepřijatelnou úroveň. S tím si bude muset nové vedení ČT nějak poradit.

V této souvislosti si dovolím připomenout, že dva z nejarogantnějších manipulátorů ČT, M. Řezníček a M. Kubal, kteří si ve své nadutosti a veledůležitosti nevidí ani špičku vlastního nosu (Kubal ho má křivý), se na jaře 2019 zúčastnili návštěvy premiéra A. Babiše u amerického prezidenta D. Trumpa. Pobývali tehdy za peníze koncesionářů ve Washingtonu několik dní a reportovali o této návštěvě mnohokrát v průběhu dne. Stačilo pár měsíců a stali se z nich největší „antibabišovci“. Je to věru smutný obrázek politické prostituce a dlouholetého úpadku kdysi skutečně veřejnoprávního média, z něhož se pod Dvořákovým vedením stala odporná televizní „žumpa“.

─────

Tento článek jsem primárně chtěl věnovat právě L. Bartošové, kterou jsem vždy chválil, protože si pochvalu za svou skvělou práci a seriózní vystupování zasloužila. Proto věřím, že až se vrátí zpátky do již „očištěné“ ČT (chce to „zelenkovskou“ čistku, při níž nezůstane kámen na kameni), budou tam poměry úplně jiné a lidé zcela noví a nezatížení minulostí.

Nový ředitel ČT se bude muset podívat rovněž na problém „rodinkaření“. Je absolutně nepřijatelné, aby se za peníze koncesionářů v ČT roztahovaly celé rodiny nejrůznějších kamarádů a kamarádíčků P. Dvořáka. Ať si je platí ze svého milionářského platu! Za všechny uvedu aspoň některé rodinné příslušníky a životní partnery, kteří se uvelebili u televizního „koryta“ v mylném domnění, že takto budou parazitovat z peněz koncesionářů „na věčné časy a nikdy jinak“.

Těmto jedincům je třeba jasně a srozumitelně vzkázat, že NEBUDOU. Na Úřadu práce jim jistě najdou nějakou jinou, poctivou práci. Není totiž naprosto žádný důvod pro to, abych např. já, jakožto starobní důchodce, přispíval měsíční částkou 135 Kč na blahobytný život níže uvedených osob: Řezníček-Řezníčková, Kubal-Kubalová, Šámal-Šámalová, Fridrich-Fridrichová-Záruba-Witowská atd.

V kontextu tohoto neutěšeného stavu se proto nedivím tomu, že L. Bartošová (podobně jako před dvěma lety D. Písařovicová) potřebovala z tohoto rozjetého „rychlíku“ načas vyskočit a nabrat odvahu a sílu pro příští měsíce a léta vyčerpávající práce v ČT. Hektické tempo televizního zpravodajství je vhodné akorát pro obzvláště otrlé jedince, např. již jmenovaného M. Řezníčka či M. Kubala. Pro křehkou, mladou ženu, jako je L. Bartošová, však může být tato práce zničující.

Proto věřím, že se po nástupu nového ředitele poměry v ČT zklidní a že bude nastolen jiný typ mezilidských vztahů a zaveden nový styl práce. Tuto změnu potřebuje jak samotná ČT, tak i její diváci.

11. 11. 2021

‒ RJ ‒

─────

Odkaz na články o České televizi:

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-8-2021/nejde-jen-o-k.-mouckovou-a-e.-zatopka---.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-6-2021/ct-opet-informuje-neuplne-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-3-2021/trikrat-o----verejnopravni----ceske-televizi.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-10-2020/prezident-milos-zeman-a-televizni----husicka---.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-11-2020/---flasinet----zvany-ceska-televize--1.-cast-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-12-2020/---flasinet----zvany-ceska-televize--2.-cast-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-12-2020/ct-zamestnava-pouze-same-blbce-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-6-2020/nikoli-jan-bouchal--ale-buchal---.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-6-2020/dalsi-jubileum--ktere-ceska-televize----zazdila---.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-6-2020/co-bude-dal-s-poradem----historie.cs----.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-5-2020/cin-certu-dobre---.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-5-2020/---doucovani----pro-ct--fasismus-neni-nacismus-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-10-2019/dovede-se-ct-poucit-z-vlastnich-chyb-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-9-2019/---landecka-venuse----byla-vyrezana-z-krevele-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-9-2019/o----cedulkach----i-slovenstine-a.-kubalove-v-ceske-televizi.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-10-2021/jedna-zeme-----dva-statni-svatky-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-7-2021/---pripad-babice----a-televizni-vseznalek-m.-reznicek.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-4-2021/ct--opet-palec-dolu-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-3-2021/ct-nam-ukazala-zpravodajsky----newsroom---.html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář