Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jurečka ‒ nejzbytečnější zjev na politické scéně!

29. 1. 2021

Vypůjčil jsem si do titulku tohoto článku jeden názor čtenáře z internetu, aby mě nikdo nemohl podezřívat z toho, že jen já jsem vůči tomuto politikovi zaujatý. Opravdu nejsem. Pouze nemohu pochopit, co stále ještě drží tohoto zoufalého „černoprdelníka“ z tříprocentní strany v politice. Vždyť už každému v naší zemi musí být jasné, že tyto zoufalce nikdo volit nebude, i kdyby se strýček G. Soros postavil na hlavu a doskákal po ní až do Prahy.

Stejným, nepoučitelným zoufalcem je i poslanec M. Výborný, někdejší neúspěšný předseda KDU-ČSL. Také on dělá všechno pro to, aby politicky „přežil“. Nicméně ani jemu to nebude dopřáno, i když z těch lidoveckých poslaneckých „vyžírek“ patří k těm chytřejším. Bohužel, ani jeho to nezachrání, protože občané mají lidovců plné zuby a volit je nebudou. Žádná společná kandidátka „trojkoalice“ na tom nic nezmění.

Situaci u lidovců sleduji již několik let. Od okamžiku, kdy jejich zastupitelé v obci Strání na Uherskobrodsku navedli tamějšího starostu, jednoho z těch málo chápajících vesnických prosťáčků, aby zorganizoval oslavy vymyšleného, historickým pramenům odporujícího, 700. výročí nejstarší písemné zmínky o této vesnici. Je to příběh natolik komický, že zcela jistě vstoupí do dějin. Nezůstalo však jen u toho.

Zmíněný starosta, povzbuzen „úspěchem“ tohoto nepotrestaného podvodu a zneužití úřední moci (Policie ČR se tímto případem v našem „právním státě“ odmítla zabývat), navíc ještě v létě uplynulého roku zorganizoval další „světodějnou“ událost: s pomocí desítek policistů se rozhodl hledat neexistující pumu z Druhé světové války. Ta by za normálních okolností, za těch více než sedmdesát pět let od konce této války, musela již nejméně stokrát explodovat.

Samozřejmě, že se nic nenašlo. Dopadlo to stejně jako s tím vymyšleným výročím. A tyto politiky si platíme z našich daní! Takoví jsme grandi a naivkové!  Tyto dvě události připomínám proto, že v obou případech jsem to byl já, kdo upozornil na to, že se jedná o podvod. V prvním případě jsem před tím varoval zastupitelstvo obce Strání, v druhé Policii ČR. Výsledek: NULA.

Nedivme se proto tomu, že naši občané mají politiků již dost. V obou zmíněných kauzách figuruje (jako volený zástupce lidu) také poslanec O. Benešík (KDU-ČSL), někdejší starosta této obce. Je to typický vesnický podvodníček, žvanil a hochštapler, jakých je bohužel Poslanecká sněmovna (PS), ale i celá naše politika plná.

Proto reakce našich čtenářů na článek o M. Jurečkovi lze chápat jen jako „odplivnutí si“ před těmito nemravnými, leč na funkce a peníze natěšenými politiky. Jsou to „chameleoni“, ale zároveň i bezskrupulózní „vyžírky“ a nenažranci! Jedná se o politický a lidský odpad, humus, spodinu společnosti. Do těchto odpudivých stvoření by žádný slušný člověk ani nekopl, natož aby jim podal ruku nebo si s nimi sedl k jednomu stolu. Až tak hluboko klesli.

Proto nevycházím z údivu nad tím, že po tom všem, co má tento „pasáček vepřů“ z Přerovska na „triku“, ho hanba nefackuje. Stále se tlačí do televize a jejím prostřednictvím se vnucuje občanům. Nikdo přece o něho nestojí! Ze všeho nejlépe by udělal, kdyby konečně zmizel a s ním i ten jeho kabaretní spolek, který se stejně do příští Sněmovny nedostane.

Zoufalá snaha udržet se nad vodou žene tohoto politického komedianta do stále trapnějších a neudržitelnějších situací. Copak to nevidí? Copak mu to manželka nedokáže vysvětlit? Tím svých pět dětí neuživí. Bude si muset najít nějakou práci. Měl by už začít hledat. Brzy bude na Úřadech práce dlouhá fronta podobných „vyžírek“, jako je on sám. V tomto hledání mu přeji mnoho úspěchů.

─────

V dnešním článku v Babišově MF Dnes (internetová verze „iDNES.cz“) s titulkem Můžete to lidem vysvětlit? ptá se Jurečka, jak chce Babiš „utahovat šrouby“ (iDNES.cz, 28. 1. 2021, 6:55) redaktor J. Kopecký informuje o jednání Poslanecké sněmovny, na němž se M. Jurečka dotázal členů vlády (nepřítomného premiéra A. Babiše a ministra zdravotnictví J. Blatného): „Můžete to vysvětlit?“ Ptal se údajně na „utahování šroubů“ ze strany vlády. Odpovědí bylo: mlčení.

Tomu se opravdu nedivím. Hlupákům se obvykle neodpovídá. Nejlépe je totiž odradíte tím, že je budete ignorovat. To se také stalo. Jak jsem se v tomto článku dočetl, s neméně hloupými nápady vystoupil také T. Petříček (ČSSD) a V. Pikal (Piráti). Další „troubové“, kteří omylem zabloudili do politiky.

Na informace z tohoto článku ovšem reagovali samotní čtenáři, a to dost ostrými vyjádřeními. Jedno z nich jsem si vybral jako titulek svého článku. Další připojuji bez komentáře. Není nutný, protože všechno důležité je tam uvedeno. Posuďte sami:

„Jen utahuj, Bureši! Každý utažený závit je rok vězení pro tebe navíc.“ – „Prosím, připomeňte, kdy [a] kde soudruh Jurečka mluvil rozumně…“ – „To je proto, milý Jurečko, že se najdou pitomečci, co cucají pivo na veřejnosti a ještě se tím chlubí…“ – „Pan sedlák Jurečka by nám mohl vysvětlit, co chce vysvětlit.“ – „Jurečka, který je natolik hloupý, že se fotí v době zákazu s pivem, by měl držet hubu.“ – „Nechlastat pivo na ulici a ještě se při tom fotit by, pane Jurečko, stačilo…“ (iDNES.cz, 28. 1. 2021, 6:55)

K výše uvedenému dodávám: Náš lid je moudrý a měří každému stejným metrem. Když je někdo beznadějný blb, nemůže být jeho obraz u veřejnosti jiný, než jak dokumentují výše uvedené názory čtenářů. Lidi doopravdy nejsou blbí. Blbí jsou jen někteří čeští a za Čechy se vydávající politici, kteří si totéž myslí o občanech a kteří se navíc snaží všechno ošvindlovat a každého přechytračit. Že by to byl i případ traktoristy z Rokytnice u Přerova? Kdoví?

O tomto lidoveckém „borci“ a dalších zoufalcích od „černoprdelníků“ jsem psal již několikrát. Na to, že se jedná o tak bezvýznamné politické figurky, až moc. Proto odkazuji čtenáře na již publikované texty. (Viz odkazy na konci tohoto článku.)

28. 1. 2021

‒ RJ ‒

 

P. S.

V jiné zemi by již byly vyhlášeny předčasné volby!

Přiznám se, že víc než beznadějně profláknutý předseda prohnilé partaje lidovců M. Jurečka, který již jednou porušil vládní protikoronavirová opatření tím, že pil pivo na veřejnosti a ještě se tím chlubil na sociálních sítích, by mě zajímala jiná věc. Zda také on patřil k těm poslancům, kteří přes oficiální zákaz provozu restaurací seděli v pátek dne 22. 1. 2021 v otevřené restauraci v budově Poslanecké sněmovny.

Podle sdělení webu „Extra.cz“ ze dne 24. 1. 2021 tam byli přítomni poslanci z těchto klubů: Piráti, KSČM, SPD, ČSSD, ODS a KDU-ČSL. (Možná mezi nimi byl i O. Benešík, který se před časem chlubil jistému deníku tím, že rád chodí na pivo s dnešním „antirouškařem“ L. Volným, s nímž si tehdy velmi rozuměl. Akorát nechápu toto: proč ještě setrvává v KDU-ČSL?) Dokonce tam byl přítomen i předseda PS R. Vondráček a premiér A. Babiš. (Viz poslední odkaz za tímto článkem: je to i s fotografií, na níž lze identifikovat jednotlivé poslance.)

Jedná se o skandál světového rozměru: otevřené porušování vládních opatření pod záštitou premiéra a předsedy PS! To nevymyslíš! Tady už se dostáváme na úroveň „banánových republik“! Kdepak Balkán či postsovětské republiky bývalého SSSR!

Je proto v zájmu předsedů všech zmíněných stran a hnutí, aby zveřejnili jména těch svých poslanců, kteří byli v této restauraci přítomni, a aby byly z tohoto incidentu vyvozeny co nejpřísnější důsledky personální a politické. Nebudu zdůrazňovat, že je to na okamžitou rezignaci dotyčných poslanců. Platí také to, že tito lidé se tím sami vyřadili z možnosti kdykoliv znovu kandidovat do jakékoli veřejné funkce. Větší ostudu za 30 let naší polistopadové demokracie nepamatuji.

Ve standardní demokratické zemi by to bylo na demisi celé vlády i Poslanecké sněmovny s následným vyhlášením předčasných voleb. V Babišistánu se nic neděje a všechno je v nejlepším pořádku. Doopravdy tomu tak je? Na co si to tady hrajeme? Na demokracii? Vždyť je to odporný politický cirkus – nic víc!

Premiér A. Babiš i R. Vondráček měli okamžitě po tomto incidentu sami a dobrovolně nabídnout svou demisi. Jelikož tak neučinili, měli by naši občané vědět, že nejen oni dva, ale i výše jmenované strany jsou pro příště nevolitelní. Každý zodpovědný občan by si měl uvědomit, že tato událost se rovná „překročení Rubikonu“. Naše cesta vpřed může vést pouze bez těchto osob. Jinou možnost jako demokratičtí občané nemáme!

Soudruzi A. Babiši a R. Vondráčku, odstupte!

Položím ještě otázku paní místopředsedkyni Pirátů O. Richterové, kterou jsem kdysi opakovaně chválil za její pracovitost a „tah na branku“: Opravdu Vám, milá dámo, nevadí, že výsledky Vaší práce kazí pár nezodpovědných a namistrovaných frajírků z Vaší strany? (Na zveřejněné fotce sedí tito poslanci hned vpředu.)  Jak s tím chcete vyhrát ty příští volby, když situaci ve své vlastní straně nemáte pod kontrolou?

Předsedů ostatních stran se na nic ptát nebudu. Bylo by to marné, marné, marné…

28. 1. 2021

‒ RJ ‒

─────

 

Odkaz na články o M. Jurečkovi a dalších politicích KDU-ČSL:

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-11-2020/vesnicky-hlupak-m.-jurecka-udal-sam-sebe-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-11-2020/benesiku--konecne-uz-zmiz-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-10-2020/stripky-z----koronaviroveho----babisistanu--jaro-2020-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-9-2020/lidovec-o.-benesik-uz-zase-nekam-kandiduje--.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-8-2020/tonouci-j.-cunek-se-chyta-kazdeho-stebla---.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-8-2020/okolo-marianskeho-sloupu-bylo-rusno---.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-8-2020/dalsi----epochalni----udalost-ve-strani-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-7-2019/zacneme-si-rikat-pravdu-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-6-2020/europoslanec-tomas-zdechovsky-neumi-cesky-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-9-2020/u-lidovcu-je-zle--mihola-zacal-psat---.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-9-2020/nadbihani-politiku-kdu-csl-sudetakum-se-vyplatilo-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-9-2020/honzo-grolichu--tentokrat-to----nedas-------.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-5-2020/cin-certu-dobre---.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-5-2019/kterak-lidovci-a-socialiste-kolaborovali-s-ksc--1.-cast-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-4-2019/sjezd-petiprocentni-kdu-csl--dalsi-nevolitelna-strana.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-8-2019/petkrat-z-tehoz----soudku---.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-1-2020/lidovci-jsou-nevolitelnou-stranou.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-2-2020/prohnila-kdu-csl-bude-volici-vymazana.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-11-2019/---predcasna-ejakulace----europoslance-t.-zdechovskeho.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-2-2020/nejen-politicky-komediant--ale-i----superman----.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-8-2020/jurecka-zkousi-profesi-ucitele.-dela-to-dobre-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-8-2020/rodinny-klan-vybornych-to-opet----podelal----.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-5-2020/dalsi----bonzak----z-kdu-csl--jen----maly-oznamovatel----bartosek.html

http://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-9-2018/700-let-obce-strani--1.-cast------phdr.-rostislav-janosik.html

http://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-9-2018/700-let-obce-strani--2.-cast------phdr.-rostislav-janosik.html

http://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-2-2019/700-let-obce-strani--3.-cast------phdr.-rostislav-janosik.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-11-2019/proc-starostove-kdu-csl-nepecuji-o-dedictvi-predku-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-1-2021/kdy-shori-na-piratske-hranici-j.-cunek-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-1-2021/filip-pripomnel-lidovcum-jejich-minulost.html

https://www.extra.cz/fotka-ktera-dozrala-cesko-hospody-krachuji-lide-tam-nesmi-ve-snemovne-se-debuziruje?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=473540&dop_req_id=q8ijSbIbgvt-202101242356&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář