Jdi na obsah Jdi na menu
 


Elegantní „facka“ hloupému vesnickému učiteli

2. 2. 2023

Dnes jsem si v zájmu „duševní hygieny“ (kvůli permanentní politické „masírce“ ze strany Fialovy „úderky“ v mainstreamových médiích) přečetl rozhovor se sociologem – prof. Janem Kellerem. Kromě mnoha zajímavých témat mne zaujala otázka, týkající se nejnovějšího prohlášení bývalého ministra školství P. Gazdíka. Kdyby jenom zaujala: pořádně mě rozveselila.

Přiznám se, že již dlouho jsem se tak od srdce nezasmál. Vždycky mě totiž nejvíc pobaví pitomci, kteří jsou přesvědčeni o tom, že bez nich by se naše planeta přestala otáčet okolo Slunce. Ale protože Země není placatá, jak se někteří lidé stále ještě domnívají, právě tito pitomci a naivkové by se z jejího povrchu skutáleli někam do moře. Tam by se utopili nebo ještě předtím by se stali „pochoutkou“ mořských predátorů. Jak strašidelné!

─────

Ale teď vážně! Otázka internetového deníku „Parlamentní listy“, který Fialovi cenzoři a „pátrači“ po tzv. fake news považuji za „dezinformační web“, zněla takto:

Podle Petra Gazdíka zahajujeme novou etapu našich novodobých dějin, kdy prezident bude znovu tím, kdo vášně zklidňuje, rozpory zahlazuje a zemi spojuje. Jak to vidíte vy?“

Odpověď J. Kellera: „Myslím si, že pan Gazdík je příliš skromný. Já se domnívám, že naše země zahájila zbrusu novou a nevídanou etapu svých dějin už právě jeho nástupem do funkce ministra školství. Alespoň ve školství to tak vypadá.“ (PL, 1. 2. 2023, 12:14)

 [Jmenovaný politik podivného uskupení, které si říká STAN, je názorným potvrzením toho, jak může dopadnout nevzdělaný a pologramotný vesnický nedouk, podaří-li se jeho partaji „prostrkat“ ho do funkce, pro niž nemá ani nejzákladnější předpoklady, ale ani slušné vychování. Z Fialovy „pětikolky“ se po roce jejího „vegetování“ ve Strakově akademii stala hromada hnoje, který bude nutno co nejdříve vyvézt na skládku, aby nezasmradila centrum hlavního města. ‒ Co se týká té „nové etapy našich novodobých dějin“, soudruh V. I. Lenin byl přesvědčen o tom, že tímto mezníkem byla slavná VŘSR, „která zažehla plamen revoluce po celém světě“. Po Gazdíkově prohlášení „som z toho volajako zmätený“. Doporučuji, abychom se zeptali našeho statečného „převlékače vojenských uniforem“ P. Pavla. Ten to bude určitě vědět, když ještě v r. 1987 schvaloval srpnovou okupaci z roku 1968.]

─────

Pohromu, která začala nástupem pologramotného vesnického učitýlka ze Suché Lozi na Uherskobrodsku, P. Gazdíka, a to v kraji, kde budou brzy lišky dávat dobrou noc, sledujeme všichni, kdo se o osud našeho školství zajímáme. Neřku-li: když se v čele „ministerstva orby“ ocitl „oráč“ na slovo vzatý, dokonce přímo z rodného kraje „učitele národů“ J. A. Komenského. Do Suché Lozi se totiž dostanete výhradně přes vesnici Nivnice, kde se tento pedagog v r. 1592 narodil.

To je samozřejmě stejná nadsázka – jako v případě Kellerovy odpovědi. Chlapi z hospody by to okomentovali těmito slovy: „Většího blba tam Fiala nemohl postavit.“ K tomu dodávám: Pravda a láska sice zvítězily i v tomto zaostalejším regionu (mám tam chalupu, a proto vím, o čem píšu) na hranicích se Slovenskem, nicméně vedlejším produktem tohoto „vítězství“ bylo, že tam naštěstí tento neschopný vesnický „podučitel“, který toho ze školství příliš nepochytil, dlouho nevydržel. (Má jen několik let praxe na vesnické škole, kam dojížděl ze své rodné vesnice.)

Ani Gazdíkův nástupce, právník a spoluzakladatel plzeňských práv V. Balaš („ševče, drž se svého kopyta!“), se zatím moc nevyznamenal. Včera (31. 2. 2023) byl sice osobně rozdávat vysvědčení na jedné škole, kam chodí i děti z Ukrajiny, ale jeho angažmá na již zmíněném „ministerstvu obry“ zatím žádné chvályhodné výsledky nevykazuje. (Po Jurečkovi a Baxovi patří i Balaš k trojici nejslabších ministrů Fialovy vlády. Novináři o nich hovoří jako o „neviditelných ministrech“, kteří jsou „na odpis“.)

Jedno se však přesto podařilo. Po skandálu kvůli „akci Dozimetr“, v důsledku něhož P. Gazdík rezignoval na funkci ministra školství, se nakonec tento poslanec za hnutí/stranu STAN dočkal „satisfakce“ v podobě zajímavého místečka, které se neodmítá. Měl prý dokonce tři nabídky. Nejspíš ti nešťastníci nevěděli, s kým mají tu čest. Gazdík prý bude dělat „na vedlejšák“ (ke svému platu poslance) také ředitele jisté česko-anglické školy. Neberte to, když vám to sami nabízejí!

No – potěš Pán Bůh! Zdravím všechny pedagogy a žáky této školy a přeju jim, aby to Gazdíkovo „ředitelování“ ve zdraví přežili!

O tragikomické postavičce vesnického „podučitele“ P. Gazdíka jsem psal již mnohokrát. Přesto se zdá, že nic z toho se nedostalo k očím ani premiéra P. Fialy, ani předsedy STAN V. Rakušana. Zřejmě tito pánové neumí číst. Psát podle pravidel českého pravopisu rovněž ne, jak se lze dočíst z dalších mých článků, na něž uvádím odkaz za tímto textem.

1.2.2023

‒ RJ ‒

─────

P. S.

Studenti mají víc rozumu než politici!

Dodatečně se dozvídám, že onou „vyvolenou“ školou je osmileté česko-anglické Gymnázium Duhovka v Praze-Holešovicích. Studenti této školy již sepisují petici, v níž nástup tohoto politického „trafikanta“ do vedení jejich školy odmítají. To je dobrá zpráva – pro nás pro všechny. Naše mladá generace není ještě tak zkažená jako politici, kteří jsou ochotni a schopni pro získání jakéhokoli „koryta“ udělat cokoliv. Gazdíkův případ je v tomto směru naprosto odstrašující. Pedagog má být pro žáky a studenty vzorem vhodným k následování, jakýmsi morálním „majákem“. To ovšem není případ P. Gazdíka. Pokud si to tento déle sloužící politik neuvědomuje, měl by mu to vysvětlit někdo z jeho poslaneckých kolegů. A to za předpokladu, že se tam takový morální „gigant“ vyskytuje. Osobně o tom dost pochybuji, protože již dlouhou dobu poslance a senátory pokládám za bandu politických „vyžírek“ a zbytečných existencí, které jsou nadstandardně placeny z našich daní. Jako člověk, který nějakou dobu vykonával i řídící funkci, musím konstatovat, že ve státní škole by k tomuto excesu nemohlo dojít. Jedná se totiž o školu soukromou. Pologramotný vesnický učitel P. Gazdík ze Suché Lozi je ostudou našeho školství!

2. 2. 2023

‒ RJ ‒

─────

Odkaz na články o P. Gazdíkovi a jeho „reformách“ našeho školství, jakož i o našich „pologramotných“ politicích:

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-6-2022/p.-gazdik-----nic-jsem-neudelal--ale-koncim------.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-3-2022/---pologramot----petr-gazdik-opet-v-akci---.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-4-2022/nahoda-byva-casto-blbec---.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-1-2022/---docenti----jako-rektori-vysokych-skol--jasna-degradace-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-12-2021/---krestanska----vlada-p.-fialy--jen-opticky-klam---.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-12-2021/zastavte-radeni-vesnickeho-diletanta-p.-gazdika-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-11-2021/gazdik-----bartos-byl-podprumerny------.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-10-2021/hurvinek-ze-suche-lozi-novym-ministrem-skolstvi-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-9-2020/pozdrav-od----hurvinka----ze-suche-kozy.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-6-2022/kadrovy----skraloup----poslance-vladimira-balase.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-4-2021/zakonodarci-ukladaji-ministrovi-nezakonny-postup-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-3-2021/---urednicka----maturita-je-nesmysl-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-1-2021/maturita-bez-pisemky-z-cestiny--absolutni-degradace-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-1-2021/snemovna-schvalila-dalsi-legislativni-paskvil.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-6-2020/maturanti-neznaji-povidky-malostranske-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-1-2022/snizovani-naroku-na-maturity-nelze-pripustit-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-1-2022/vitku-rakusane-----pru-er----se-nerika-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-2-2021/pologramotna-predsedkyne-top-09-budouci-ministryni-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-5-2021/m.-pekarova-adamova-----pragovacka----z-roku-2020-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-11-2020/vesnicky-hlupak-m.-jurecka-udal-sam-sebe-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-6-2020/europoslanec-tomas-zdechovsky-neumi-cesky-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-4-2022/j.-cernochova--------pred-rokem--pred-dvemi------.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-11-2022/radek-vondracek-byl-zrejme-hodne-rozruseny---.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-1-2022/v.-rakusan-----stejny-znalec-pravopisu-jako-j.-farsky-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-1-2022/rovnez----stanar----jan-farsky-neumi-cesky-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-2-2022/dnes-je-to-za----ctyri-----pane-ministre-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-2-2022/jurecka--s-tim-pravopisem-se-to-stale-nelepsi-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-4-2022/mluvci-vlady--ktery-neumi-spravne-cesky-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-4-2022/galerie----pologramotu----z-koalice-spolu-se-rozrusta---.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-5-2022/take-premier-p.-fiala-ma-problemy-s-pravopisem-.html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář